Haber

Edremit için Acil Eylem Planı Toplantısı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit’te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve muhtarlarla bir araya geldi. Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Edremit için acil eylem planı görüşüldü.

Edremit Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası belediyenin Edremit için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Edremit’in acil eylem planı hakkında açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşerek imar ruhsatı vermeyi durdurduklarını belirtti. Risk Yönetimi ve Kentsel Güzelleştirme Müdürlüğü’nün hayata geçirileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını sözlerine ekledi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit bu afette büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Özellikle Edremitli gençlere özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunarız. Kısa sürede önemli bir çalışma ile ilimizin risk haritasını çıkardık. Kentin tüm unsurları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edeceğiz. Bu felaket hepimizi korkuttu. Edremit deprem kuşağının üzerinde, ciddi risk taşıyan bir bölgede yaşıyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. Edremit’te depreme dayanıklı kentsel dönüşümü bir an önce başlatmamız gerekiyor. Bir eylem planı oluşturacağız, bu eylem planını Edremit’in tüm dinamikleriyle bir araya getirip tek tek hayata geçireceğiz.” söz konusu.

Toplantıya Edremit Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf odası başkanları katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Sincan Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu